Direct naar inhoud

On-site offshoring

"Goede kwaliteit hoeft niet duur te zijn"

Wat is Offshoring?

Offshoring is het overdragen van bedrijfsprocessen van niet-kernactiviteiten aan een bedrijf dat hierin juist wel gespecialiseerd is en zich ook nog eens bevindt in een ver land. Hiermee koop je specifieke kennis en vaardigheden in, maar dan uit een land waar arbeid goedkoper is. Met name Offshoring van IT is zeer interessant, omdat er juist op dit gebied een arbeidsschaarste is waardoor het steeds moeilijker en duurder wordt om kwalitatief goede mensen te vinden. Bovendien kun je via Offshoring sneller in capaciteit uitbreiden en inkrimpen.

On-site Offshoring

Voor veel bedrijven is Offshoring vaak een te grote stap gezien de hoge initiële kosten, de noodzakelijke tijdsinvestering, de onzekerheid over de betrouwbaarheid, de taal en culturele verschillen en de vaak stroeve communicatie. Je weet als bedrijf namelijk niet wat je te wachten staat. Toch zijn de lage loonkosten, de flexibiliteit in het opschalen en het afschalen zonder iemand op de loonlijst te hebben, interessante afwegingen om het wel te doen.

ITE&A kan u hierbij helpen door een brug te slaan tussen u en een offshoring bedrijf. ITE&A werkt namelijk met een On-site Offshoring concept waardoor on-site oftewel op locatie bij uw bedrijf of in de nabije omgeving de juiste ondersteuning altijd beschikbaar is. Middels een on-site consultant of on-site projectleider bouwen we allereerst een relatie met u op en wordt uw behoefte bepaald. Zeker handig als het ingewikkelde materie betreft en een goede vertaalslag naar Offshoring vereist is. Maar ook voor de verdere afstemming, voortgangscontrole, veranderingen en het rapporteren van de stand van zaken, is het makkelijk en vertrouwd om altijd iemand on-site beschikbaar te hebben. Hierdoor heb je wel de lusten maar niet de lasten. On-site Offshoring van ITE&A biedt dus een unieke combinatie die kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiency garandeert tegen lagere, betaalbare kosten en vervolgkosten.

Offshoring in India

ITE&A Offshoring in IndiaAls je wilt offshoren en met name IT, dan kom je al gauw in India terecht. Het land is al jaren politiek stabiel, er is een overvloed aan goed gekwalificeerd personeel en de lonen liggen daar relatief laag. Inmiddels is India het belangrijkste voorbeeld voor offshoring op IT gebied. Het aanbod is echter, net als het land, immens groot. Met grote zorgvuldigheid hebben we daarom onze Offshoring partner IDS Infotech geselecteerd. Wij hebben ze beoordeeld op de volgende criteria:

  • Betrouwbaarheid
  • Hoge kwaliteits- en veiligheidsstandaarden
  • Maatschappelijke betrokkenheid
  • Klantenrelatie
  • Aantoonbare referenties
  • Personeelsverloop
  • Grootte van bedrijf
  • Uitgebreid IT diensten palet
  • Prijs-kwaliteit verhouding
Lees meer over onze partner IDS Infotech